Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Změna hesla
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.
x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
VÁNOČNÍ PRÁZDNINY
Milí zákazníci,
od 21. prosince do 5. ledna čerpáme síly a užíváme si klidu a pohody v rodinném kruhu. Vašim objednávkám se budeme opět věnovat od pondělí 6. ledna. Byli jste skvělí a my vám přejeme krásné a pohodové svátky!
Tým V PRESU
OK
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma
doprava zdarma
Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda
Králičí stehna na česneku s bramborovým knedlíkem
klasika našich babiček a k nedělnímu obědu se hodí nejen během těchto sychravých podzimních dní. Základem je jako vždy kvalitní maso. My jsme tentokrát vyzkoušeli králičí stehna od našich kolegů z trhů z Farmy Výšovice na Prostějovsku a rozhodně jsme nelitovali.
Osušená a omytá králičí stehna obalte ve směsi oleje z tmavé hořčice, prolisovaného česneku (doporučujeme nešetřit), rozmarýnu a soli. Snítku rozmarýnu můžete přidat ještě na každé stehýnko nahoru. V troubě vyhřáté na 160°C pečete v zakrytém pekáčku 2 až 2,5 hodiny bez odkrývání. Na závěr můžete dle potřeby na pár minut nechat dopéct kůrku.
Jako příloha je skvělý špenát s domácím bramborovým knedlíkem. Každý má ten svůj jedinečný bramborový knedlík, tak i my přidáváme svoji variantu.
Domácí bramborový knedlík
Vařené a opravdu dobře vychladlé brambory (nejlépe vařit den předem) nastrouháme - polovinu na jemno a polovinu na hrubo. Pokud nebyly brambory dostatečně kvalitní, přidáme lžičku bramborového škrobu. Přidáme dětskou krupičku v polovičním množství proti bramborám (tedy na 1 kg vařených brambor 500 g krupičky), lžičku soli a jedno menší vejce. Zpracujeme v těsto a připravíme knedlíky - válce o průměru cca 5 cm a délce 12 až 15 cm.
Vodu na knedlíky si dáme vařit s předstihem ještě před samotným zpracováváním těsta tak, abychom mohli knedlíky v okamžiku dokončení vložit do vroucí vody. S bramborovým těstem se musí pravovat rychle, jinak řídne, takže knedlíky by neměly čekat na to, až se voda začne vařit. Po několika minutách od vložení knedlíků do vroucí vody je zvedneme ode dna. Vaříme je zhruba 20 min. Můžeme zkontrolovat na jednom knedlíku, že krupička není na řezu okem viditelná. Hotové knedlíky všechny vyndáme rychle najednou a na povrchu propícháme vidličkou, aby mohla pára dobře unikat. Knedlíky je dobré krájet nití, nikoliv nožem.
Králičí pečínka jeOsušená a omytá králičí stehna obalte ve směsi oleje z tmavé hořčice, prolisovaného česneku (doporučujeme nešetřit), rozmarýnu a soli. Snítku rozmarýnu můžete přidat ještě na každé stehýnko nahoru. V troubě vyhřáté na 160°C pečete v zakrytém pekáčku 2 až 2,5 hodiny bez odkrývání. Na závěr můžete dle potřeby na pár minut nechat dopéct kůrku.
Jako příloha je skvělý špenát s domácím bramborovým knedlíkem. Každý má ten svůj jedinečný bramborový knedlík, tak i my přidáváme svoji variantu.
Domácí bramborový knedlík
Vařené a opravdu dobře vychladlé brambory (nejlépe vařit den předem) nastrouháme - polovinu na jemno a polovinu na hrubo. Pokud nebyly brambory dostatečně kvalitní, přidáme lžičku bramborového škrobu. Přidáme dětskou krupičku v polovičním množství proti bramborám (tedy na 1 kg vařených brambor 500 g krupičky), lžičku soli a jedno menší vejce. Zpracujeme v těsto a připravíme knedlíky - válce o průměru cca 5 cm a délce 12 až 15 cm.
Vodu na knedlíky si dáme vařit s předstihem ještě před samotným zpracováváním těsta tak, abychom mohli knedlíky v okamžiku dokončení vložit do vroucí vody. S bramborovým těstem se musí pravovat rychle, jinak řídne, takže knedlíky by neměly čekat na to, až se voda začne vařit. Po několika minutách od vložení knedlíků do vroucí vody je zvedneme ode dna. Vaříme je zhruba 20 min. Můžeme zkontrolovat na jednom knedlíku, že krupička není na řezu okem viditelná. Hotové knedlíky všechny vyndáme rychle najednou a na povrchu propícháme vidličkou, aby mohla pára dobře unikat. Knedlíky je dobré krájet nití, nikoliv nožem.
Čtěte
dále
dále
informace o cookies
Abychom vám usnadnili procházení stránek, nabídli přizpůsobený obsah nebo reklamu a mohli anonymně analyzovat návštěvnost, využíváme soubory cookies. Jejich nastavení upravíte odkazem „Chci nastavit“. Podrobnější informace najdete v našich Zásadách ochrany osobních údajů.
Nastavení
cookies
cookies
Používáme cookies
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu. Používáním tohoto webu s tímto používáním souhlasíte.
trvale zapnuto
Tyto soubory cookie jsou nezbytné pro fungování webových stránek, není tedy možné je zakázat. Obvykle se nastavují v reakci na akci, kterou na webu sami provedete, jako je nastavení zabezpečení, přihlášení a vyplňování formulářů. Svůj prohlížeč můžete nastavit tak, aby blokoval soubory cookie nebo o nich zasílal upozornění. Mějte na paměti, že některé stránky nebudou bez těchto souborů fungovat. Tyto soubory cookie neukládají žádné informace, které lze přiřadit konkrétní osobě. Tyto soubory cookie můžeme nastavit my nebo poskytovatelé třetích stran, jejichž služby na webu využíváme.
Tyto soubory cookie se používají ke zlepšení fungování webových stránek. Umožňují nám rozpoznat a sledovat počet návštěvníků a sledovat, jak návštěvníci web používají. Pomáhají nám zlepšovat způsob, jakým webové stránky fungují, například tím, že uživatelům umožňují snadno najít to, co hledají. Tyto soubory cookie neshromažďují informace, které by vás mohly identifikovat. Pomocí těchto nástrojů analyzujeme a pravidelně zlepšujeme funkčnost našich webových stránek. Získané statistiky můžeme využít ke zlepšení uživatelského komfortu a k tomu, aby byla návštěva Webu pro vás jako uživatele zajímavější.
Používají se ke sledování preferencí webu uživatele za účelem cílení reklamy, tj. zobrazování marketingových a reklamních sdělení (i na stránkách třetích stran), které mohou návštěvníka webu zajímat, v souladu s těmito preferencemi. Marketingové cookies využívají nástroje externích společností. Tyto marketingové soubory cookie budou použity pouze s vaším souhlasem.
Souhlasím: