x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
Milí zákazníci,
od 21. prosince do 5. ledna čerpáme síly a užíváme si klidu a pohody v rodinném kruhu. Vašim objednávkám se budeme opět věnovat od pondělí 6. ledna. Byli jste skvělí a my vám přejeme krásné a pohodové svátky!
Tým V PRESU
doprava zdarma
Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
Banánový chlebíček s čokoládou
Banánový chlebíček alias banana bread je klasika všech klasik. Na internetu najdete spoustu různých receptů, jak udělat ten nejlepší. A to by bylo, abychom také nepřispěli svojí troškou do mlýna.
Základem je mít doma hodně zralé banány, což není v našich podmínkách, kdy se banány dováží až bůhví odkud a rychle se kazí, až tak těžké. Náš recept patří k těm zdravějším - s použitím celozrnné i bezlepkové mouky, datlové pasty, kokosu a medu.
Nejprve smíchejte mokré suroviny:
- 3 vejce
- lžíci medu
- 4-5 lžic makového oleje
- hrnek kysaného podmáslí nebo mléka
Pak přidejte tři hodně zralé namačkané banány. Vše pořádně rozmíchejte ručně nebo v robotu.
Do vedlejší mísy si připravte suché ingredience:
- 120 g hladké špaldové mouky
- 80 g celozrnné pšeničné mouky
- 2 lžíce kokosové mouky (můžete vynechat)
- lžičku prášku do pečiva
- lžičku soli
- 60 g strouhaného kokosu
- lžičku skořice
Vše smíchejte dohromady a podle toho, jak moc zralé (tedy i sladké) banány jste měli, přidejte více či méně sladidel. Nám stačilo:
- 2 lžíce třtinového cukru muscovado
- lžíce až dvě datlové pasty
Formu na biskupský chlebíček si vyložte pečícím papírem, vlijte do ní připravené těsto a pečte cca 30 minut na 180 stupňů v horkovzdušné troubě.
cookies